Narsisistik Kişilik Bozukluğuna sahip olan bireyler aşağıdaki kendilik ve kişilerarası işlevsellik alanında bozulmalar yaşarlar.
Kimlik
Büyüklenmeci, abartılmış öz değer ve kırılgan, değersiz kendilik arasında değişimler, kimlik dağılması,
Mükemmellik fantezileri, kibir, haset, üstünlük hisleri, böbürlenme,
Sonsuz hayranlık ve övülme beklentileri, eşsizlik ve benzersizlik duyguları
Eleştirilme, başarısızlık ve yetersizlik deneyimleri karşısında aşırı kırılma, değersizlik ve boşluk hislerine kapılma, değersizleştirme ve aşağılama eğilimleri görülebilir.
Her şeyi kendine hak görme, cinai öfke, değersizleştirici saldırgan eleştirel tutumlar sergileyebilirler.
Etik ve ahlaki değerlere bağlılıktan yoksunluk, empati yeteneğinin gelişmemiş olması, karşısındaki bireylerin duygularını algılamada yetersizlik görülür. Bu durum, yüzeysel ilişkiler yaşamalarına, derin duygusal bir bağın olmadığı yüzeysel, geçici ilişkiler kurmalarına, hayranlık ve değer görme ihtiyaçlarının karşılanmadığı ilişkilerden kopma ve bu ilişkileri ve kişileri aşağılama davranışları görülür.
Bu bireyler eleştiri karşısında oldukça savunmasızdırlar. Yetersizlikleri ile veya diğer insanların başarıları ile yüzleştiklerinde haset duyguları kabarır, kendilerini aşağılık ve değersiz hissetme eğilimde olurlar ve bu gerçekliği genelde inkar etme ve ötekinin başarılarını aşağılama ve eleştirme tutumları gösterirler.